Monday, January 26, 2015

Muaz 4 tahun Happy Birthday Boy

 Syukur al hamdullilah Muaz mama dah genap 4 tahun. Semoga menjadi insan dan anak yang soleh. Jangan Nakal-nakal n mama percaya Muaz memang rajin dan hebat.....

Senyuman manja....hahaha

Friday, July 05, 2013

aina aleesya genap 4 tahun

alhamdullilah hari nie birthday aina aleesya 4 tahun ...happy nye dia mama n ayah sambut birthday dia...senang je nak bagi dia happy beli kan belon seberapa banyak yang ada....24 jam main belon...adik muaz tumpamg gembira sebab bole tumpang main belon sama...n dapat makan cake same..tahun kena sambut di school aina sama makna nya kegembiraan berganda..hmm...yoolaa...

Sunday, February 03, 2013

minggu cuti n minggu demam...apa la nasib... Sepatut cuti di nikmati dengan bersuka ria tapi memang dugaan ...benda nak jadi...habis segala nya alamat kensel dengan rasa redoo wakaka....nasib badan....tapi tetap dapat settle sedikit urusan urusan biasa-biasa...wbgmana tetap bersukur....kadang- kadang dugaan ni ada baik nya

Saturday, January 26, 2013

Muaz Happy Birthday Sayang

Sekejap je awak dah masuk 2 tahun semakin bijak awak sekarang...jangan nakal sangat yer tak larat mama nak handle..tapi mama bersyukur la awak memang anak yang baik masih boleh di kawal..terima kasih kerana tidak menyusahkan mama tiada banyak masalah dengan awak..sepanjang 2 tahun..sejak awak dilahirkan

Thursday, July 05, 2012

Happy Birthday 3 tahun

Selamat Hari Lahir

AINA ALEESYA..

Semoga Aina menjadi anak yang baik dan solehah yer...

Misti awk excited sebab hari nie tarikh awak di lahirkan...

Friday, June 01, 2012

Happy 4th anniversery

Hari nie genap 4 th perkahwinan kami bersama - Shamsul Paris suami tersayang.....dah 4 tahun kami menjalani bahtera bersama opsss..rasanya macam baru semalam naik pelamin hehehe..Banyak suka duka dalam mengharungi perkara tril dan tak trill...heheh gaduh2 salah faham sikit2 banyak2 tuh kira biasa adat orang berumah tangga...

alhamdullilah banyak orang sekeliling membantu kami..anak-anak membesar dengan sihat dan tenang..

Tapi apa yang tak boleh lupa kata ustaz Perkahwinan ini merupakan salah satu cara untuk berhibur. Memang betul pun kalau nak compare aku masa bujang-bujang dulu aku rasa dah cukup best dah...takut sangat2 nak kawin sebabnya pengalaman yang mengerun kan sanak saudara ahli keluarga kekawang...yang sudah berkahwin. tapi sangkaan tersilap lebih2 lagi bila dah menimang cahaya mata rasa bahagia sangat..dapat baby yang montel dan banyak keletah....mana tak best..heheheh

Monday, April 02, 2012

angan

Aku sebenarnyer memang teringin sangat-sangat nak si muaz biar belajar tahfiz...sebab tengok kecenderungan dia kecerdasan dia sayu sayu sayu......

tapi nak buat macam mana....aku nie tak de ilmu nak ke arah itu...so terpaksa minta bantuan sekolah mudah-mudahan dia menjadi

Thursday, March 15, 2012

Perlu ker...

Memang la semua orang ada menghadapi masalah yang tersendiri...tapi apa yang nak diperkatakan kat sini perlu ke peduli apa yang orang fikir sebab kadang-kadang ianya membuat kan migrain..rasa eeee jengkel tahap melampau dan kadang-kadang rasa nak jerit heh jangan nak masuk campur urusan orang boleh tak ..?a.k.a jangan jaga tepi kain orang ..? Apa yang penting misi untuk 5 tahun akan datang bermula hari ini. Bak kata pepatah kalau tak start hari bila lagi...kalau gagal tak pe lah teruskan kita kan ada lima tahun dari sekarang untuk menjayakan misi ....misi ape misi ape....hahah mision imposible......hari - hari yang kita lalui kita misti ada misi kita....kalau tak tercapai sepenuh nyer 50% 40% kira ok..90% pun dah kira bagus la...

Semalam cukup mengemparkan jiwa raga jugak all pintu tingkat 6 buat hal dia black out satu wing pulak, DB trip. Apa ada tikut sudah gigit wayar punca dia jadi begitu..masih dalam siasatan apa yang menjadi double trouble ialah waktu punch in budak budak tingkat 6 dah jadi 3 petang. Aku suh dorang jawab jugak email lewat yang dorang dapat tuh ...apa yang aku tak ingat semalam ialah nak bukak borang insiden...tapi tak pe sok pepagi lagi akan aku buat mende tuh tapi atas nak kak Zakiah  sebab dia Cc area ctu..boleh yer kak Z . Tapi nanti jangan tak jawab pulak borang rate survey dia pulak...nanti nama naik dalam meeting pulak..ok

log config yeah aku telah berjaya hampir siapkan 2011 lepas siap nie aku nak sambung pulak log report 2010 pulak Bila dah siap boleh aku tumpu laporan config. huhu...

Sehingga petang yang hening 25 Oz bekalan untuk Muaz (n kadang-kadang di kecek oleh aina dari adik dia...)hari nie....

Wednesday, March 14, 2012

Cerita suka suki

Nie cerita semalam hari....Sebenarnya jarang dapat makan breakfast dengan huby, Selalu  dia nak kena kejar masa punch opes huby cuti hari nie hantar mak mentua pergi check-up, ooo  hari tuh masa mak mentua check up yang pertama aku dah amik cuti, kami bergilir-gilir cuti jaga bebudak. So check up petang pagi nie dapat la luang kan sedikit masa berchame2eheheheh, menu pun chame nasi lemak paru. Sedap pulak nasi lemak paru dia hari nie...lembut dah sedap....

Kat opes Hari nie janji nak siapkan log ok. Alhamdullilah dah siap....untuk 2012, ada lagi 2011,2010, dua tahun tu pun nak kene siapkan jugak...ada lagi laporan config lagi.... Untuk semalam pump susu dapat 12 Oz jer..agak upset jugak ok tak pe esok boleh meet target 30 oz ok


alhamdullilah selama mengaji jugak walaupun besar sungguh cabaran syaitan untuk bermalasan...fuh lepas jugak dugaan yang satu nie yeah berjaya aku pergi mengaji ....tapi prestasi bacaan tak berape nak memberangsang kan oleh itu lepas nie kene pederas ( macam style kak idah, cakap pedereah baca....hihi) sebelum baca depan ustazah sebab bila dah lancar boleh la aku alih mengaji banyak sikit dan cepat khatam. Ok petang nie nak g klinik harun amik ubat aina aleesya dan mohd muaz...

Nasib baik aku ingat sebab kak shidah cc kita kirim ubat demam, selsema dan phamaton settle. Tak perasan rupa budak2 kat klinik tuh dok berebut muazz geram dengan muaz tapi malang sekali muaz yang pemalu muaz menangis la sekejap je lepas tuh dia dah mesra dengan bebudak klinik tuh...huh..aku terpaksa angkut muaz nie ke klinik tuh...sebab dia tanak pulak duk tinggal kat kete...nak ikut ke klinik nanti doktor inject baru tahu...Kenape la ramai pulak orang kat klinik Harun nie petang2....lama kit la tunggu..


Awal sampai uma hari nie...oh ye cuti sekolah dah stat patutla jalan clear..kurang la nak jem dia...lepas mandi muaz n bagi dia makan erk...cepat pulak bebudak nie masuk tido...kepenatan agak nyer seharian bersama ayah dia kat klinik tuh...amik mama lagi kat opes, masuk klinik keluar klinik ....

Bersms dengan kak shida ...heheh biasala kitorng citer pasal emas, dah beli ke belum n macam2 lagi...aku cakap ngan dia jom kita share anto mak haji kali kedua..apa?! aku kne pergi haji dulu ke baru boleh anta mak  pergi haji kali kedua...Mazhab mana pakai nie...

Monday, March 12, 2012

Aku memang APE DER

Sepanjang 2 hari bercuti weekend perkara masa yang dihabiskan adalah pi midvalley...dua hari berturut-turut semata-mata nak mencari barang Muaz yang first da pergi tapi sebab dah habis terpaksa lah aku pergi pada hari kedua sebabnya kami pergi nak petang stok pun dah habis kali kedua pergi baru lah ada balik stok dia tuh..syukur lah susah tul lah...Bebudak seronok lah dapat jalan-jalan, muaz yang baru pandai jalan muka ala-ala berkata kenapa mama aku tak nak dokong aku nie...(sebab nya muaz dah pandai jalan ala2 berlari pulak...nanti makin kuat la kaki muaz tuh.....berlatih bagi mantap kit skill berjalan tuh..) alasannnnn sebenarnya mama dah tak berape nak taf nak dokong awak....al maklum la berat muaz sekarang dah 13.6Kg...syukur lah anda dah pandai berjalan....beli stroller pun sekejap jer guna....

Nie nak citer pasal kat uma pulak...sebenarnya good try wat diri aku pada minggu nie percubaan aku masak satay kuah kacang (resepi turun temurun dari mak aku sebab aku kecik2 dulu suka kacau mak masak kat dapur- macam aina wat kat aku bila aku tengah memsak la nie) n nasi impit, nak ikut menu masa tuh kuah lontong ada lah tapi mak mentua aku yang masak n aku wat sambal tumis yang makan dengan lontong tuh.berkerjasesaame..kata kan erkkk heheh malu..


So nak jadikan cerita dah lama aku rancang nak wat satay tapi asik cancel jer so plan kali nie memang menjadi..n alham dulilah dorang pun suka...n dah plan lain kali nak buat lagi....ntah aku rasa kesedapan dia biasa-biasa jer memang mcm tuh la kan rasa dia kan...

hari ahad pulak lepas projek percubaan (punca nyer sebab tak de resepi main hentam jer agak2) wat kueh kegemaran aku masa kecik2 dulu (masa kecik2 aku pangea kueh nie Jewer2 heheheh korang pangea ape aku tak tau laaa...) pun ok. Kueh nie sold out chewah sebenarnyer tak de byk maner wat aku wat budget2 tuh 6 orang makan heheh so tak de la membazir sangat kalu tak abis....

Aina pun suka ..rasa dia agak rangup2 kit dia kalau makan mcam orang beso siap cecah air kopi makan, tu misti dia copy atuk dia  punya style hehehe al maklum duk dengan atuk ....

kolestrol untuk pemakanan (heheh tiru gaya syira ckap, sebab dia kalau pagi2 sibuk ckp cari pemakanan...heheh jangan marah yer syira..) cuti-cuti agak melampau . Lepas nie akan nampak bulat la aku...arghhhhhhh....makan sambil layan channel korean best giler mana x best.......tengok sambil makan satay.....lala pun ada layan makan jugak...dorang nie (orang Korean) pandai tul main emosi kite...

X sia sia la husband aku amik hd la....antara nyer tengok ikut episod drama salary man, city hunter la, wife club la.ada lagi tapi ingat na.....memang layan.....promot kan bagi pehak astro iklan tidak berbayar...ops naik laaa rate astro HD lepas aku mention kat blog strawbery2020 aku nie...alamak perasan nak mampus....